beats by dre cheap

Uzroci.

Ovih dana mi se po glavi vrtila tema -voljeti sebe-imati samopouzdanje- jer je prosto nemoguće to dvoje razdvojiti.
Na internetu sigurno ima masa savjeta i snimljenih videa o tome kako povećati svoje samopouzdanje, kako voljeti sebe...i vjerujem da to može da pomogne, nekome kao vodilja, savjet i slično.

Ali ja vjerujem da oboje od toga zahtijeva proces, da se ne dešava preko noći, i da tome ima pomoći.
Mislim da je odgovarajuća terapija jako efikasna, u povećanju samopouzdanja i njegovanju sebe.

Ali isto tako mislim da je bitno, da čovjek spozna uzroke, odakle nema samopouzdanje.
Neki dan kada mi je samopouzdanje palo, vratila sam film nazad, i vidjela jasno objašnjenje zašto je ponekad krhko. Iako osjećam da sam ga popravila, ponekad se desi da se osjećam bezveze, kako bih ja to rekla.

I tada mi je kroz glavu prošlo, toliko situacija koje sam tako jasno zapamtila, a koje su me povrijedile i učinile štetu mom samopouzdanju.
Činjenica, da se u toliko situacija, od moje 10-te godine pa nadalje, moja kilaža tako okrutno znala komentarisati, onda sa podsmijehom, sa šalama, čak sa uvredama, i to ne od bilo koga, već od meni zaista najbližih ljudi...

I onda kada se sjetim tih upoređivanja i komentara, kako ja nisam lijepa, kako postoje djeca u porodici koja su ljepša od mene...i more drugih situacija, gdje bih ja nekako prosto gledala u sve to, patila u tišini, i kao dijete, kao tako mlada osoba, nisam znala obraniti sebe.
Nisam znala uzvratiti, i često sam mislila da je problem u meni, a ne u njima što su oni takvi.

I tobože, danas kada hvala Bogu nemam problem sa tim, i kada imam zdravu normalnu kilažu, nekako se i dan danas to povlači u pričama kada me ti isti ljudi sretnu.
Nekako kao da im je sada čudno što više nemam problem s tim, pa sam par puta čula, 'kada se opet udebljaš'.

Mislim da mi je zaista jasno, otkuda nekada dođe dan, da se ne osjećam lijepom.
Ali drago mi je da sam sada općenito zadovoljna sobom.

I drago mi je, da sam se udaljila od tih ljudi, i da mogu živjeti život bez tih idiotskih neempatičnih komentara.
Iako vjerujem da većina njih to tako kaže i uradi jer nema osjećaja prosto da je to nekome ružno, a ne jer žele namjerno da te povrijede.

Još uvijek učim, da budem sebi bitna. Da mi moje mišljenje o meni bude najvažnije. I da se razvijam i dalje, u osobu koja time što je bolja sebi, može biti bolja i drugima.

Voli me i ne voli me.
http://belikova.blogger.ba
15/04/2018 14:45